Summer camp 2021!

COVID-19

ΜΕΤΡΑ   ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

για την αντιμετώπιση της διασποράς  του κορονοϊού COVID-19

 

Το Summer Camp θα πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικούς, ανεξάρτητους χώρους εντός του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.) «Σπύρος Λούης», οι οποίοι καλύπτουν επιφάνεια μεγαλύτερη των 280 τ.μ.. Όλα τα παιδιά τα οποία θα συμμετάσχουν στο Summer Camp θα λάβουν από εμάς προσωπική «μάσκα – ασπίδα», θα έχουν συνεχόμενη πρόσβαση σε σταθμούς υγιεινής και σε ιδιωτική τουαλέτα. Όλες οι επιφάνειες, τα παιχνίδια, τα βιβλία και το παιδαγωγικό υλικό του Κέντρου απολυμαίνονται καθημερινά. Όλα τα αθλήματα θα πραγματοποιούνται σε ανοιχτές, ευάερες αθλητικές εγκαταστάσεις μέσα στο Ο.Α.Κ.Α. και οι μεταφορές από και προς αυτά πραγματοποιούνται αποκλειστικά με εσωτερικές διαδρομές. Οι ξεναγήσεις σε χώρους πολιτισμού θα πραγματοποιούνται σε ομάδες των 8 παιδιών. Σε κάθε παιδί αντιστοιχούν 1,5 τ.μ. των εγκαταστάσεων του Κέντρου, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

 

 1. Κατάλογος εισερχομένων-εξερχομένων στους χώρους των γραφείων, καθώς και τους χώρους των εργαστηρίων του Αεί Φέρειν για ενδεχόμενο ιχνηλάτησης επαφών λόγω COVID-19.
 2. Τήρηση Δελτίου Καταγραφής Αθλουμένου.

 

 1. Χρήση ασπίδας προστασίας προσώπου τις ώρες διεξαγωγής εργαστηρίων σε εσωτερικό χώρο |Κατασκευαστής: ΤΕΤΡΑΦΟΡΜ, Ελλάδα https://www.tetraform.gr/gr/mask/ . Η ασπίδα παρέχεται και στους μαθητές μας  προσαρμοσμένη σε παιδικό  μέγεθος για τη χρήση στην περίπτωση σωματικής εγγύτητας.

 

 1. Εγκατάσταση σταθμού υγιεινής  με αυτόματη συσκευή στην είσοδο των γραφείων μας για την υποχρεωτική  χρήση αντισηπτικού  πριν από κάθε είσοδο και έξοδο παιδιών και γονέων από τους χώρους μας τις ώρες λειτουργίας του Κέντρου. | Κατασκευαστής:VF solutions cleaning productshttp://vfsolutions.gr/|

 

 1. Υγειονομικό υλικό για προστασία σε κάθε χώρο του Κέντρου Αεί Φέρειν με οδηγίες σωστής χρήσης αναρτημένες σε εμφανή σημεία (μάσκες και γάντια μιας χρήσης, συσκευές για τη χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος και κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων, χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης,  υγρά αντιβακτηριδιακά μαντήλια χεριών με αιθυλική αλκοόλη | Εταιρείες – παραγωγοί: ΜΕΓΑ Α.Ε.  και ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ Α.Ε. (προϊόντα https://megadis.gr/product/antivaktiridiaka-mantilia-gia-ta-cheria-wet-hankies/MEGADisposablesS.A. και https://www.papoutsanis.gr/el/markes-katanalotikon-proionton/natura-brand/antisiptiko-gel-cherion/natura-antisiptiko-gel-cherion-4lt_132224/)

 

 1. Εξοπλισμός ατομικής προστασίας για το προσωπικό του Κέντρου.

 

 1. Αποφυγή συνθηκών συγχρωτισμού με τήρηση των αποστάσεων  όπως αυτές  προβλέπονται  σε ενήλικες και στα παιδιά στους χώρους φιλοξενίας και δραστηριοτήτων.

 

 1. Συστηματικός και επαρκής φυσικός αερισμός όλων των χώρων καθημερινά |χρήση κλιματιστικών  σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ  (με ανοιχτά παράθυρα και τις περσίδες προσανατολισμένες σε κάθετη ροή).

 

 1. Επιμελής καθαρισμός και απολύμανση των χώρων, επιφανειών και εξοπλισμού του Κέντρου πριν και μετά  την αποχώρηση παιδιών και γονέων  από τα γραφεία μας  όπως αυτό προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ

 

 1. Αντικατάσταση και εξοπλισμός των χώρων μας με κλειστούς  ποδοκίνητους κάδους  απορριμμάτων.

 

 1. Διαχείριση ύποπτου κρούσματος  | Ιατρική αξιολόγηση |  Ενημέρωση παντός αρμοδίου των αθλητικών  εγκαταστάσεων  του Ο.Α.Κ.Α. 

 

 

 

Επισημαίνεται ότι οι  παρούσες οδηγίες  και η λήψη μέτρων έχουν συνταχθεί με βάση τα έως τώρα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα του ΕΟΔΥ και ενδέχεται να τροποποιηθούν ακολουθώντας τις εξελίξεις και νέες κρατικές οδηγίες. Τα προϊόντα για την προφύλαξη  έναντι του κορονοϊού COVID-19 συνοδεύονται από πιστοποιητικά καταλληλόλητας από τον εκάστοτε φορέα υγειονομικής προστασίας.